حریم خصوصی و مساله ی اطلاعات شخصی ، امری بسیار مهم در زندگی هر فردیه. هر انسانی دوست داره که برخی اطلاعاتش مخفی بمونه و تنها خودش و خانواده اش از آن باخبر باشند . این قضیه نه تنها در زندگی روزمره بلکه در زندگی مجازی نیز مساله ی خیلی مهمیه و انسان ها دوست ندارند اطلاعاتی که در یک سایت وارد می کنند در اختیار همه قرار بگیره .
سایت هایی مثل فیس بوک ، به این مساله اهمیت داده اند و در تنظیمات کاربری ، گزینه ای برای تغییرات حریم خصوصی قرار داده اند که کاربران بتوانند اطلاعات خصوصی خودشون رو از دید دیگران مخفی کنند .
اما همین دنیای مجازی با زندگی روزمره ی ما گره خورده و یک سری اطلاعاتمون رو می تونه در اختیار هر کسی قرار بده ، البته همین اطلاعات ، ممکنه برای بعضی ها خیلی مهم باشه و دوست نداشته باشند هر کسی از آن ها با خبر باشد ، ولی به هر حال زندگی مجازیه و اینم یه دنیاییه برای خودش !
آی پی ( IP ) و موقعیت شما :
هر زمان که شما به اینترنت متصل می شوید ، دارای یک آی پی هستید که با این آی پی می شه اطلاعات مختلفی از شما به دست آورد . آی پی کدی است که از چهار عدد حداکثر ۳ رقمی و سه نقطه تشکیل شده است ! به عنوان مثال : ۹۵٫۲۱۱٫۱۱٫۲۹ می تونه یک آی پی باشد که ما با داشتن آن می تونیم به محل زندگی فرد مورد نظر و اطلاعات دیگری از او دسترسی پیدا کنیم . آی پی به واسطه ی خط تلفن و سرویس دهنده ی اینترنت شما ساخته می شود و تا وقتی که شما از یک خط و ISP به اینترنت متصل می شوید ثابت است و تغییر نمی کند . اما تغییر هر کدام از این موارد برای شما آی پی جدیدی می سازه و هویت شما رو در دنیای مجازی تغییر می ده .
نرم افزارها و سایت های مختلفی وجود دارند که شما با وارد کردن آی پی در آن ها می تونید به محل تقریبی رایانه ی مورد نظر ، نام سرویس دهنده ی اینترنت به آن فرد ، محل قرار گرفتن سرورهایی که اطلاعات اینترنت را از آن دریافت می کند و … دسترسی پیدا کنید . البته با این نرم افزارها و سیستم ها نمی شه دقیقا محل قرار گرفتن فرد مورد نظر رو پیدا کرد ، ولی تا حد بسیار زیادی می شه طرف مقابل رو شناسایی کرد . مثلا نرم افزار VisualRoute و یا X-NetStat و یا سایت های www.cqcounter.com و یا www.ip-adress.com برای همین کار ساخته شده اند و شما می توانید از آن ها برای به دست آوردن اطلاعات آی پی مورد نظر استفاده کنید .
البته نرم افزارهایی که معرفی کردم خیلی بهتر از سایت های اینترنتی هست و امکانات و گزینه های بیشتری رو در اختیار شما قرار می دن ، البته ممکنه کار با این برنامه ها کمی دشوار باشه ، ولی یه خورده با برنامه کلنجار برید می تونید طرز کارش رو بفهمید !
آی پی رو از کجا بیاریم ؟
حالا که فهمیدید آی پی چیه و به چه دردی می خوره شاید براتون سوال پیش اومده که این آی پی رو باید از کجا گیر آورد ؟ راه های خیلی زیادی برای این کار وجود داره که شما بتونید آی پی فرد مورد نظر رو به دست بیارید . من در اینجا به چند روش کلی برای به دست آوردن آی پی اشاره می کنم :
– یکی از روش ها ، گذاشتن تله برای فرد مورد نظر هست . شما کافیست در داخل یک صفحه ی اینترنتی کدی را قرار بدید تا آی پی بازدید کننده را برای شما بفرسته ، وقتی از طرف مقابل بخواهید تا از آن صفحه بازدید کند آی پی او ثبت و به دست شما می رسه ! معمولا آمارگیرهایی که بر روی سایت ها قرار دارند ، آی پی بازدید کنندگان رو نیز ثبت می کنن و شما تنها با قرار دادن یکی از این آمارگیرها می تونید آی پی بازدید کنندگان رو به دست بیارید .
– روش دیگر ، به دست آوردن آی پی از روی نرم افزارهای مسنجر مثل یاهو مسنجر است . شما می تونید آی پی طرف مقابل رو به وسیله ی نرم افزارهای مختلفی که برای این کار طراحی شده از طریق مسنجر به دست بیاورید . شما با نرم افزار X-NetStat که در بالا معرفی کردم می تونید این کار را انجام دهید . ولی نرم افزارهای دیگری هم برای این کار ساخته شده اند .
– یه روش دیگه هم فرم های اینترنتی هستن . شما کافیست فرمی در اینترنت طراحی کنید تا وقتی طرف مقابل فرم رو پر می کنه ، آی پیش نیز توسط اطلاعات وارد کرده ارسال شود . البته برای این کار نیاز به کمی تخصص برنامه نویسی دارید …
روش های دیگه ای نیز برای این کار وجود داره که بعضی از آن ها کمی تخصصی است و من دیگه بهشون اشاره نمی کنم . اگه می خواید اطلاعات بیشتری از روش های به دست آوردن آی پی به دست بیارید کافیست توی گوگل یه جستجوی کوچولو انجام بدید و مقاله هایی که در این زمینه نوشته شده رو بخونید .
با آی پی چه کارایی می شه کرد ؟
به دست آوردن موقعیت و اطلاعات دیگه از آی پی تنها یکی از استفاده های اونه ، هکرها به وسیله ی آی پی می تونن توی سیستم شما نفوذ کنند و حسابی خرابکاری راه بندازن ، همچنین با آی پی می شه کامپیوترهای یه کشور رو از دسترسی به یک سایت محروم کرد . مثلا سایت گوگل که امکان دانلود نرم افزاراشو به ایرانیا نمی ده ، از همین آی پی ما رو شناسایی و تحریم می کنه . کلی کارای دیگه هم می شه با این کد کوچیک چند رقمی انجام داد که من دیگه بهشون اشاره نمی کنم و بازم پیشنهاد می کنم توی گوگل جستجو کنید و اطلاعات بیشتر رو به دست بیارید .
آی پی واقعا چیز خطرناکیه ؟
زندگی مجازی که زندگی دوم نیز نام داره ، به قدری دنیا رو کوچیک کرده که انگار همه در یک روستا زندگی می کنند ، شما به راحتی می توانید در این دنیا هر کسی رو تا حدودی شناسایی و اطلاعاتی از او به دست آورید . شاید از دید خیلی ها این نقص دنیای مجازیست ، ولی در اصل این یکی از فواید آن است . آی پی در دنیای مجازی درست مثل شناسنامه در دنیای واقعی است . هر کسی در این دنیای مجازی با آی پی شناسایی می شه و می تونه توی دنیای مجازی زندگی کنه ! اگر آی پی وجود نداشت دنیای مجازی دچار یک نوع هرج و مرج می شد و هر کس هر کاری می خواست می تونست انجام بده و امنیت همه ی کاربرا رو به خطر بندازه ، درست مثل اینکه در دنیای واقعی هیچ کس هویتی نداشت و نمی تونست شناسایی بشه ، بعد چه هرج و مرجی می شد و هر کس هر کار می خواست می کرد . پس زود قضاوت نکنید . با اینکه آی پی می تونه اطلاعات شما رو تا حدودی در اختیار دیگران قرار بده ولی حافظ امنیت شما در دنیای مجازیست .
پ.ن : یه زمانی توی ایران هر کس می خواست تلفن فرد دیگه ای رو پیدا کنه باید به ۱۱۸ زنگ می زد و از اونجا شماره ی مورد نظرش رو می گرفت . ولی مدت هاست سایت ۱۱۸ راه اندازی شده و شما از طریق این سایت می تونید شماره ی هر کس رو که می خواید دریافت کنید . چون توی این مطلب درباره به دست آوردن اطلاعات از طریق اینترنت نوشتم ، گفتم که این موضوع رو هم بیان کنم که برای خودش یه روش به دست آوردن اطلاعاته و چون ربطی به آی پی و متن اصلیم نداره توی پا نوشت براتون نوشتم ! البته یه مزیتی داره و اونم اینه که می تونید به دفتر مخابرات مراجعه کنید و درخواست کنید تا شماره ی شما از طریق این سایت در دسترس دیگران قرار نگیره ! اینم آدرس سایت : www.118.tct.ir