ممکنه برای شما هم پیش اومده باشه که مثلا دوستتون بهتون یه هدیه بده ، بعد شما از اون هدیه خوشتون نیاد و به زور رو چهرتون لبخند بندازید که مثلا خیلی خوشتون اومده ! از اون طرف بعضی وقت ها یه هدیه هایی دریافت کنید که ندونید از خوشحالی چی کار کنید ! به قدری ذوق می کنید که در پوستتون نمی گنجید و خلاصه کلی با اون دوستتون و هدیش حال می کنید . حتی اگه اون هدیه یه چیز معمولی باشه ، ولی به خاطر موضوعش خیلی خوشحال می شید و واقعا نمی دونید چه جوری باید جبران کنید . اما قبل از این که بگم قضیه ی هدیه چیه اول یه مقدمه می گم :
اگه مطالب قبلیه من مثل این و این رو دنبال کرده باشید به علاقه ی شدید من به پیکسار پی بردید . استودیویی که دنیای انیمیشن سه بعدی رو متحول کرده و انیمیشنایی که می سازه هر کدوم بهتر از اون یکیه . نمیدونم با انیمیشن های پیکسار آشنایی دارید یا نه ، ولی شاهکارهایی مثل داستان اسباب بازی ، در جستجوی نمو ، کارخونه هیولا سازی ، ماشین ها و … تولید این استودیو است . استودیویی که ضمن رعایت اصول سه بعدی ، اصول انیمیشن رو هم رعایت می کنه و کارکترهایی رو که خلق می کنه همشون دارای چهره ی کارتونی و فانتزی اند . برعکس خیلی از استودیوهای دیگه که سعی می کنن انیمیشن رو به واقعیت نزدیک کنن و اونو به خورد بچه ها بدن ، چیزی که به نظر من تعریف انیمیشن نیست و بیشتر تو جلوه های ویژه ی فیلم هایی مثل ۲۰۱۲ کاربرد داره .
اما برگردیم سر مطلب اصلی ، امروز که برای یه سری کارا به استودیو آواژه رفتم ، اشکان صادقی متوجه این علاقم به پیکسار شد و یه کتاب بهم هدیه داد که تا الان ۶۰ بار ورقش زدم ! یه کتاب که تاریخچه ی ساخت تمام انیمیشن های پیکسار به زبون انگلیسی توش نوشته شده و عکس ها و مطالب زیادی از مراحل ساخت و کارکترها و … توش هست . اسم این کتاب pixar pedia هست و فکر کنم صفحه هاش از ۳۰۰ تا بیشتر باشه ! تو این کتاب درباره ی هر انیمیشن پیکسار نزدیک ۴۰ -۵۰ صفحه توضیح داده شده و تو توضیحاتش تمام کارکترها با عکساشون معرفی شدن … کارکترهایی که حتی شاید توی انیمیشن ، تنها ۵-۶ ثانیه حضور داشتن رو با اسم و مشخصاتشون تو این کتاب معرفی کردن و برای من خیلی جالب بود !
توی این کتاب از هر انیمیشن پیکسار ۱-۲ تا پوستر ، کلی توضیحات درباره ساخت و تاریخچش ، کلی عکس ، معرفی گوینده ها و سازنده هاش و خلاصه هر چیزی که فکرشو بکنین گذاشتن .
اشکان صادقی از بین انیمیشن های پیکسار ، توی در جستجوی نمو به جای مارلین ( پدر نمو ) و توی شگفت انگیزان به جای ادنا ( خیاط ) گویندگی کرده و شاید بهترین و بارزترین نقشش هم مارلین توی در جستجوی نمو باشه که واقعا کار بی نظیریه .
من که نمی دونم چه جوری باید خوشحالیم رو ابراز کنم ! ولی تا حالا یه هدیه ای که اینقدر منو ذوق زده کنه نگرفته بودم ، یه هدیه ای که اصلا فکرشو نمی کردم یه روزی یه همچین چیز کاملی رو ببینم . واقعا نمی دونم از اشکان عزیز چه جوری تشکر کنم …
در ضمن توضیحاتی از کتاب رو توی سایتش می تونید ببینید که برای خوندنش می تونید اینجا کلیک کنید . من هم چون نتونستم یه عکس قشنگ از این کتاب بگیرم ، عکس روی جلدش رو از توی سایتش پیدا کردم و گذاشتم ، اگه بتونم یه عکس قشنگ بگیرم حتما توی فیس بوکم می زارمش .
برای اینکه این پستمم ناقص نباشه یه لیست از انیمیشن های بلند پیکسار به ترتیب تولیدشون رو نوشتم تا بدونید کدوم انیمیشن ها ساخته ی پیکساره و برید حتما ببینیدش ( در ضمن پیکسار به جز اینا کلی انیمیشن کوتاه هم ساخته که می تونید برای آشنایی با اون ها اینجا کلیک کنید ) :
پ.ن : مطالبی رو که درباره پیکسار می نویسم ، توی یه دسته برچسب می زنم که می تونید برای خوندنشون اینجا کلیک کنید .
شما که اینقدر عاشق پیکساری ،شماره ی ۱۰۹
مجله ی فیلم نگار که یه پرونده ی مفصــــــــــــــــــــل درباره ی پیکسار داره
رو دیدی ؟ یه مطلب داره راجع به بنیان گذارهای پیکسار ( جابز ، لاسه تر ، کتمول ) و درباره ی همه ی فیلم های بلند پیکسار هم حداقل یک مطلب نوشته و مطلب های
اوریجنیال فوق العاده ای هم داره مثلا شالوده های جهان فیلم های پیکسار ، یه مطلب ۷ ـ ۸ صفحه ای هم داره که تمام فیلم کوتاه های پیکسار رو معرفی کرده
و فیلم نامه ی داستان اسباب بازی ۳ رو هم کامل ترجمه کرده و نقد و برسی ش رو هم گذاشته .
راستی من قصدم این نبود که مجله ی فیلم نگار رو تبلیغ
کنم فقط گفتم شما که این قدر به پیکسار علاقه داری اینو هم ببین .
یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ و ساعت ۱:۰۰ ب.ظ
سلام.چجوری بگم که منم بدجور دیوونه ی پیکسارم.کل انیمیشن هاشو دیدم.کلی دنبال کتاباش گشتم ولی پیدا نکردم.دو ساله که خیلی عشق پیکسارم.اصلا دارم روانی می شم….نمی شه از این کتابش به من هم بدین؟؟؟
یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ و ساعت ۲:۵۲ ب.ظ
من هم این کتاب رو هدیه گرفتم ، ولی فکر کنم اگه زودتر دنبالش می رفتی ، تو بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گیرت میومد . الانم اگه تو این کتاب فروشی های خارجی میدون انقلابو بگردی فکر کنم گیرت بیاد . توی اینترنتم به صورت آنلاین این کتاب رو می فروشن ولی متاسفانه تو ایران نمی شه خریدش !
توی خود سایت پیکسار هم می تونی اطلاعات خوبی به دست بیاری . مثلن قسمت how we do it سایتش می تونی بفهمی مراحل ساخت انیمیشن تو پیکسار چه جوریه . یا قسمت renderman نشون می ده مراحل رندر و خروجی گرفتن از انیمیشن ها چه جوریه . خلاصه سایت پیکسار هم منبع خوبیه و پیشنهاد می کنم یه سری بهش بزنی : ( + سایت پیکسار )