RSS و تحولی در دنیای اینترنت
لینک کوتاه

با وجود اینکه بیش از ۱۰ سال از پیدایش RSS می گذره ، هنوز خیلی ها نمی دونن که RSS چیه و به چه دردی می خوره ؟! من خودم خیلی از RSS استفاده می کنم و به نظرم یک تحول بزرگ در وب و اینترنت به وجود آورده است . طبق گفته ی ویکیپدیا :

RSS مخفف Rich Site Summary به معنی ” چکیده سایت ” یا ” مختصر و مفید سایت ” است و به شما امکان می‌دهد تا از آخرین خبرها و عناوین سایت و یا وبلاگهای مورد علاقه خود با خبر باشید، بدون آنکه نیازی داشته باشید به آنها سر بزنید.

با توجه به این متن کوتاه ، مختصری از RSS فهمیدید و اگر می خواهید متن کامل این مطلب در ویکیپدیا را بخوانید اینجا کلیک کنید .

اما من توی این مطلب قصد دارم RSS رو اونجور که خودم فهمیدم و ازش استفاده می کنم معرفی کنم تا همه بدونید چیه و سریعا RSS وبلاگ ها و وبسایت های مورد علاقه تون رو به یه خبرخوان اضافه کنید و از اینترنت لذت بیشتری ببرید .

اول از همه اینکه RSS چیه و اونو از کجا بیاریم ؟

همونطور که توی مطلب بالا که از ویکیپدیا بود ، خواندید ، آر اس اس امکان خواندن جدیدترین نوشته های یک سایت و یا وبلاگ را در کمترین زمان و بدون مراجعه به سایت یا وبلاگ مورد نظر فراهم می کند . آر اس اس در ایران و بین وبلاگ نویسان فارسی به خوراک وب نیز مشهور است . آر اس اس یک نماد جهانی دارد و در همه جای دنیا از این لوگوی برای نمایش RSS استفاده می شود . تصویر این نشان را در زیر می بینید :

وبلاگ ها برای زیباتر شدن چهره ی وبشون ممکنه این لوگو رو با کارهای گرافیکی به شکل سه بعدی و یا کارتونی تبدیل کنند ، ولی اصلیت لوگو رو از بین نمی برند و فقط رنگ و ابعاد اونو تغییر می دن و کارهای گرافیکی روش انجام می دن !

شما هر جای وبلاگ یا وبسایتی این لوگو رو ببنید ، با کلیک بر رویش می توانید به صفحه ی RSS اون سایت متقل بشید و آدرس صفحه رو از نوار آدرس در اختیار بگیرید . نسخه های جدید مرورگرهای اینترنتی ، وبسایت هایی را که دارای RSS هستند شناسایی و لینک آر اس اس را به سرعت به شما می دهند . مثلا تصویر زیر که نوار آدرس مرورگر فایرفاکس هست را ببینید :

همانطور که می بینید ، لوگوی آر اس اس در کنار آدرس سایت روشن شده است و شما با کلیک بر روی آن می توانید به صفحه ی آر اس اس دسترسی داشته باشید ، این امکان مرورگرها ، در تشخیص تقریبا دقیق است و اگر روشن نشد می توان گفت که اون سایت فاقد آر اس اس می باشد ، ولی برای اطمینان بیشتر بهتر است در سایت نیز نگاهی بیاندازیم تا شاید لوگوی آر اس اس را در سایت بیابیم و مرورگر اشتباه کرده باشد !

خوب حالا که RSS رو پیدا کردید چی کار کنید ؟!

پیدا کردن RSS یک سایت نصف راه می باشد و شما با وارد کردن آدرس RSS در یک فید خوان یا خبر خوان کار را تمام می کنید و دیگر نیازی ندارید به وبسایت مورد علاقتان سر بزنید و منتظر باشید تا سایت بالا بیاید و مطلبتان را بخوانید .

فیدخوان ها یا خبرخوان ها نرم افزارهایی هستند که شما با نصب آن روی سیستمتان و وارد کردن RSS های مورد علاقه تان به آن ها ، می توانید هر وقت که به اینترنت متصل شدید فقط برنامه را باز کنید و جدیدترین مطالب سایت های مورد علاقه تان را در کوتاهترین زمان بخوانید و مرور کنید . از جمله نرم افزارهایی که در این رابطه طراحی شده است Snarfer و یا GreatNews می باشد که می توانید آن ها را دانلود و از آن ها برای افزودن آر اس اس ها استفاده کنید .

همچنین یک سری افزونه و تولبار برای مرورگرهای مختلف نیز طراحی شده و شما با نصب اون نوار ابزار روی مرورگرتون می تونید مطالب سایت های محبوبتان را روی مرورگر و لحظه به لحظه بخوانید . اگر به بخش افزونه های مرورگر فایرفاکس مراجعه و کلمه ی RSS رو جستجو کنید ، افزونه های زیادی که برای این کار نوشته شده اند را خواهید دید .

اما من از این نرم افزارها استفاده نمی کنم و RSS های مورد علاقم رو توی گوگل ریدر وارد می کنم . گوگل ریدر یک فید خوان آنلاین قدرتمند هست که در عین سادگی ، ابزارهای کاملی نیز دارد . من استفاده از گوگل ریدر یا به گفته ی گوگل بازها گودر رو ترجیح می دم و به شما هم پیشنهاد می کنم از این فیدخوان برای مرور سایت ها و وبلاگ های مورد علاقه تان استفاده کنید . اگر اکانت جیمیل دارید ، با آن می توانید وارد گول ریدر شوید و اگر ندارید سریعا عضو شوید و RSS های مورد علاقه تان را وارد این فیدخوان قدرتمند کنید .

حالا دیگه لازم نیست هر وقت به اینترنت میاید کلی سایت باز کنید و اونا رو مرور کنید ، با یه خبر خوان می شه در یک صفحه تمام سایت های مورد علاقتون رو سریعا مرور کرد و مطالب جدیدشو خواند .

حالا که فهمیدید RSS چیه ، بهتره آدرس RSS جنتلمن رو به فیدخوانتان اضافه کنید و جنتلمن رو سریعتر مرور کنید . آدرس RSS جنتلمن : http://feeds2.feedburner.com/jentelman

اگه خوشتون اومد این ها رو هم بخونید :
با یه جیمیل کلی آدرس ایمیل داشته باشید
دکمه هایی برای اشتراک گذاری
گوگل تاک و امکانات بی نظیر
افزونه ی خیلی خوب fireftp فایرفاکس
آی پی ، شناسنامه ی شما در دنیای مجازی
نوشته بعدی
نوشته قبلی
به اشتراک بگذارید
نظر بدهید
  • نام: ضروری
  • ایمیل: ضروری
  • وبسایت:
  • پارسی را پاس بدارید و نظراتتان را با خط زیبای پارسی بنویسید. اگر صفحه کلید پارسی ندارید از بهنویس استفاده کنید.
    اگر می خواهید تصویرتان به صورت آواتار در کنار نظرتان نمایش داده شود از گراواتار استفاده کنید.
    ایمیلتون رو توی کادر زیر وارد کنید و عضو خبرنامه ی جنتلمن بشید تا همیشه آخرین مطالب رو توی ایمیلتون بخونید :
    اگه نمی خواید از طریق ایمیل جنتلمن رو دنبال کنید راه های دیگه ای هم برای اشتراک هست !
    آرشیو ماهانه
    برچسب ها
    لینک های خوشمزه
  • برو بچه ها بلاگر
  • دوستای مجازی
    تبلیغ
  • مطالبی که می نویسم آزاد هستند و انعکاس آن از هر طریقی مشکلی ندارد!
    Jentelman.com . Made With In IRAN . 2010- 2023