با وجود اینکه بیش از ۱۰ سال از پیدایش RSS می گذره ، هنوز خیلی ها نمی دونن که RSS چیه و به چه دردی می خوره ؟! من خودم خیلی از RSS استفاده می کنم و به نظرم یک تحول بزرگ در وب و اینترنت به وجود آورده است . طبق گفته ی ویکیپدیا :
RSS مخفف Rich Site Summary به معنی ” چکیده سایت ” یا ” مختصر و مفید سایت ” است و به شما امکان میدهد تا از آخرین خبرها و عناوین سایت و یا وبلاگهای مورد علاقه خود با خبر باشید، بدون آنکه نیازی داشته باشید به آنها سر بزنید.
با توجه به این متن کوتاه ، مختصری از RSS فهمیدید و اگر می خواهید متن کامل این مطلب در ویکیپدیا را بخوانید اینجا کلیک کنید .
اما من توی این مطلب قصد دارم RSS رو اونجور که خودم فهمیدم و ازش استفاده می کنم معرفی کنم تا همه بدونید چیه و سریعا RSS وبلاگ ها و وبسایت های مورد علاقه تون رو به یه خبرخوان اضافه کنید و از اینترنت لذت بیشتری ببرید .
اول از همه اینکه RSS چیه و اونو از کجا بیاریم ؟
همونطور که توی مطلب بالا که از ویکیپدیا بود ، خواندید ، آر اس اس امکان خواندن جدیدترین نوشته های یک سایت و یا وبلاگ را در کمترین زمان و بدون مراجعه به سایت یا وبلاگ مورد نظر فراهم می کند . آر اس اس در ایران و بین وبلاگ نویسان فارسی به خوراک وب نیز مشهور است . آر اس اس یک نماد جهانی دارد و در همه جای دنیا از این لوگوی برای نمایش RSS استفاده می شود . تصویر این نشان را در زیر می بینید :
وبلاگ ها برای زیباتر شدن چهره ی وبشون ممکنه این لوگو رو با کارهای گرافیکی به شکل سه بعدی و یا کارتونی تبدیل کنند ، ولی اصلیت لوگو رو از بین نمی برند و فقط رنگ و ابعاد اونو تغییر می دن و کارهای گرافیکی روش انجام می دن !
شما هر جای وبلاگ یا وبسایتی این لوگو رو ببنید ، با کلیک بر رویش می توانید به صفحه ی RSS اون سایت متقل بشید و آدرس صفحه رو از نوار آدرس در اختیار بگیرید . نسخه های جدید مرورگرهای اینترنتی ، وبسایت هایی را که دارای RSS هستند شناسایی و لینک آر اس اس را به سرعت به شما می دهند . مثلا تصویر زیر که نوار آدرس مرورگر فایرفاکس هست را ببینید :
همانطور که می بینید ، لوگوی آر اس اس در کنار آدرس سایت روشن شده است و شما با کلیک بر روی آن می توانید به صفحه ی آر اس اس دسترسی داشته باشید ، این امکان مرورگرها ، در تشخیص تقریبا دقیق است و اگر روشن نشد می توان گفت که اون سایت فاقد آر اس اس می باشد ، ولی برای اطمینان بیشتر بهتر است در سایت نیز نگاهی بیاندازیم تا شاید لوگوی آر اس اس را در سایت بیابیم و مرورگر اشتباه کرده باشد !
خوب حالا که RSS رو پیدا کردید چی کار کنید ؟!
پیدا کردن RSS یک سایت نصف راه می باشد و شما با وارد کردن آدرس RSS در یک فید خوان یا خبر خوان کار را تمام می کنید و دیگر نیازی ندارید به وبسایت مورد علاقتان سر بزنید و منتظر باشید تا سایت بالا بیاید و مطلبتان را بخوانید .
فیدخوان ها یا خبرخوان ها نرم افزارهایی هستند که شما با نصب آن روی سیستمتان و وارد کردن RSS های مورد علاقه تان به آن ها ، می توانید هر وقت که به اینترنت متصل شدید فقط برنامه را باز کنید و جدیدترین مطالب سایت های مورد علاقه تان را در کوتاهترین زمان بخوانید و مرور کنید . از جمله نرم افزارهایی که در این رابطه طراحی شده است Snarfer و یا GreatNews می باشد که می توانید آن ها را دانلود و از آن ها برای افزودن آر اس اس ها استفاده کنید .
همچنین یک سری افزونه و تولبار برای مرورگرهای مختلف نیز طراحی شده و شما با نصب اون نوار ابزار روی مرورگرتون می تونید مطالب سایت های محبوبتان را روی مرورگر و لحظه به لحظه بخوانید . اگر به بخش افزونه های مرورگر فایرفاکس مراجعه و کلمه ی RSS رو جستجو کنید ، افزونه های زیادی که برای این کار نوشته شده اند را خواهید دید .
اما من از این نرم افزارها استفاده نمی کنم و RSS های مورد علاقم رو توی گوگل ریدر وارد می کنم . گوگل ریدر یک فید خوان آنلاین قدرتمند هست که در عین سادگی ، ابزارهای کاملی نیز دارد . من استفاده از گوگل ریدر یا به گفته ی گوگل بازها گودر رو ترجیح می دم و به شما هم پیشنهاد می کنم از این فیدخوان برای مرور سایت ها و وبلاگ های مورد علاقه تان استفاده کنید . اگر اکانت جیمیل دارید ، با آن می توانید وارد گول ریدر شوید و اگر ندارید سریعا عضو شوید و RSS های مورد علاقه تان را وارد این فیدخوان قدرتمند کنید .
حالا دیگه لازم نیست هر وقت به اینترنت میاید کلی سایت باز کنید و اونا رو مرور کنید ، با یه خبر خوان می شه در یک صفحه تمام سایت های مورد علاقتون رو سریعا مرور کرد و مطالب جدیدشو خواند .
حالا که فهمیدید RSS چیه ، بهتره آدرس RSS جنتلمن رو به فیدخوانتان اضافه کنید و جنتلمن رو سریعتر مرور کنید . آدرس RSS جنتلمن : http://feeds2.feedburner.com/jentelman