شاید بشه گفت فونت ۹۰% وبلاگ ها و وبسایت های فارسی tahoma هست . فونت استانداردی که برای زبان فارسی توی وب تعریف شده و توی تمامی کامپیوترها به صورت پیشفرض قرار داره . اگر یک وبلاگ نویس توی وبلاگش از فونت مثلن B Titr استفاده کنه ممکنه خودش و خیلی های دیگه اون فونت رو درست ببینن ، ولی اگه کسی این فونت رو نداشته باشه اون متن رو با فونت Arial می بینه و وبلاگ حالت اصلی خودش رو برای اون فرد از دست می ده . اما چاره ی کار کجاست و چجوری می شه از فونت های مختلف توی وبسایت ها و وبلاگ ها استفاده کرد ؟
با اومدن css3 این مشکل نه تنها برای فارسی نویس ها بلکه برای همه ی زبون هایی که مشکل فونت داشتن برطرف شده و شما می تونید با چند خط کد نویسی با فونت مورد نظرتون توی وبلاگ یا وبسایتتون بنویسید .
اول از همه باید فونت مورد نظرتونو در ۴ فرمت ttf ، eot ، svg ، woof تهیه کنید . فونتی که شما روی ویندوزتون دارید فرمتش ttf هست و برای تبدیلش به فرمت های دیگه می تونید از سرویس های آنلاین استفاده کنید . سایت های زیادی برای این کار وجود داره ولی من سایت www.onlinefontconverter.com رو بهتون پیشنهاد می دم که خیلی خوبه .
وقتی عضو سایت شدید و وارد اکانتتان شدید ، از منوی بالای سایت روی My fonts کلیک کنید . در اینجا می تونید فونت مورد نظرتون رو به فرمت های مختلف تبدیل کنید . فرض کنید من می خوام توی سایتم از فونت B Koodak استفاده کنم ، اگر فونت رو با فرمت ttf داشته باشم که هیچی ، اگر نداشته باشم و این فونت روی سیستمم موجود باشه ، توی درایو ویندوز می رم و از شاخه ی Windows\Fonts فونت B Koodak رو پیدا می کنم و اونو یه جای دیگه کپی می کنم .
حالا توی سایت روی گزینه ی Select fonts کلیک کنید و فونت مورد نظرتونو باز کنید و صبر کنید تا آپلود بشه . بعد از آپلود شدن زیر اسم فونتتون مجموعه ای از فرمت ها وجود داره و همونجور که گفتم باید روی گزینه های eot ، svg ، woof کلیک کنید تا فونت به این فرمت ها تبدیل بشه . بعد از تبدیل ، ۳ فرمت ساخته شده رو دانلود کنید .
حالا مرحله ی اول که تبدیل فونت ها بود تموم شده و به سراغ CSS می ریم . اول ۴ تا فونت رو توی یک فولدر داخل سایتتون قرار بدید که نظم بیشتری داشته باشه . حالا فایل style قالب سایتتون و یا کد CSS اصلی سایتتون رو باز کنید و در ابتدای همه ی کد ها کد زیر رو بنویسید :
@font-face {
font-family: ‘b koodak’;
src: url(‘Fonts/BKoodak.eot’);
src: url(‘Fonts/BKoodak.eot?#iefix’)
format(’embedded-opentype’),
url(‘Fonts/BKoodak.woff’) format(‘woff’),
url(‘Fonts/BKoodak.ttf’) format(‘truetype’),
url(‘Fonts/BKoodak.svg#BKoodakRegular’) format(‘svg’);
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
کد بالا رو من برای فونت B Koodak نوشتم و همونجور که توی خط دوم هم می بینید گفتم اسم این فونت b koodak هست . این یعنی اینکه هر جایی که توی سایتم فونت B Koodak رو نیاز داشته باشم ، سایت فونت رو از این قسمت شناسایی می کنه و نشون می ده .
خط های سوم به بعد معرفی آدرس جاهایی هست که فونت ها قرار داره . همونجور که می بینید من فونت ها رو توی فولدر Fonts ریختم و از اون فولدر بازشون کردم .
خب کار تمومه ! حالا می تونید از هر فونتی توی سایت یا وبلاگتون استفاده کنید .
پ.ن : اینم چند تا سایت که از این روش فونت سایتشون رو عوض کردن :
خیلی خیلی ممنون:)
از سایت آوب فونت بازدید کن . برای بالای ۱۰۰۰ فونت تبدیل شده برای وب داره.
اینم آدرس سایتش:
مرسی از معرفی ، خیلی سایت خوبیه
مـــــــــــر۳۰
شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ و ساعت ۱:۰۷ ب.ظ
salam duste aziz
nashod!
ellatesh chi mitune bashe?
شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ و ساعت ۵:۲۹ ب.ظ
سلام
ای کاش کدت رو می دادی تا علتش رو بررسی کنم ولی چند تا احتمال وجود داره .
اول اینکه ممکنه توی کد آدرس فونت ها رو اشتباه داده باشی .
اگه مطمئنی درسته و به جای صحیح فونت ها اشاره کردی ممکنه اسم فونت رو درست نذاشتی . توی کد اسم فونتت رو مشخص کن مثلن b koodak
ممکنه توی کدهای css اسم فونت رو اون اسمی که توی کد مشخص کردی ننوشتی یعنی اگه توی کد b koodak هست توی بقیه کدها هم از همین اسم باید استفاده کنی .