دور روز قبل بیشتر از یک ساعت مصاحبه ی سالار کابلی با رادیو میهن رو گوش دادم و خیلی خوشم اومد ( اینجا می تونید گوش بدید ) . توی این مصاحبه سالار از سرویس های ققنوس مخصوصن ۳۱ شب و مراحل ساختش و چیزای دیگه این سرویس زیاد گفت و کلن مصاحبه ی خیلی خوبی بود . یه چیزی که توی این مصاحبه بهش اشاره شد این بود که ما سرویس های ایرانی رو خیلی نادیده می گیریم و زیاد بهش نمی پردازیم . من هم نسبت به خودم این انتقاد رو دارم و قبول می کنم که من به عنوان عضو خیلی کوچیکی از وب فارس خیلی زیاد به سرویس های ایران اهمیت نمی دم و این موضوع هم توی پستام مشخصه !
این مصاحبه خیلی روی من تاثیر گذاشت و می خوام از این به بعد به سرویس های فارسی بیشتر اهمیت بدم و تا اونجایی که بتونم معرفیشن کنم . چون این پادکست شروع این روند برای من شده می خوام به معرفی سرویس های گروه ققنوس بپردازم . ققنوس اسم گروهیه که توسط سالار کابلی شکل گرفته و تو زمینه ی برنامه نویسی وب فعالیت می کنه و واقعن کارهایی که انجام می ده توی ایران و فضای وب فارسی بی نظیر و حرفه ایه .
می شه گفت یکی از پر سروصداترین سرویس این گروه ، ۳۱ شب هست . ۳۱ شب یه سایت خاطره نویسی به صورت آنلاینه که توی نشریات و وبلاگ ها خیلی سرو صدا کرده . توی این سایت می تونید هر شب تو ۳۰۰ کارکتر خاطراتتون رو بنویسید .
من خودم خیلی با خاطره نویسی حال نمی کنم ولی توی این سایت عضو شدم و مدتی ازش استفاده کردم و خیلی از امکاناتش خوشم اومد . الان هم بعضی وقتا که بخوام یه اتفاق یادم بمونه می رم توی این سایت و اونو می نویسم . قراره ۳۱ شب چند زبونه و به صورت بین المللی ارائه شه و به آدرس www.31nights.com منتقل بشه . کار خیلی خوبیه و من به آیندش امیدوارم .
توی این سایت به خاطراتتون می تونید عکس هم پیوست کنید و یا نوشتتون رو برای انتشار به آینده بنویسید . یه قسمت پلاس هم برای ارتقای حساب داره که می تونید با پرداخت پول امکانات اکانتتون رو ارتقا بدید .
سرویس خیلی خوبیه و اگه اهل نوشتن خاطره هستید پیشنهاد می کنم ازش استفاده کنید .
کوتاه کننده های آدرس ، سرویس هایی هستن که آدرس های طولانی اینترنتی رو به یه آدرس کوتاه تبدیل می کنن تا راحت تر بشه اون آدرس رو به اشتراک گذاشت و اونو در اختیار بقیه قرار داد . نمونه های این سرویس مثل www.goo.gl و یا www.bitly.com هستن که شاید گذر شما هم بهشون خورده باشه . کوتاه کننده ی آدرس ققنوس یه نمونه ی فارسی از این سرویس هاست . البته قبلن هم نمونه های فارسی همچین سرویسی رو زیاد دیده بودم ولی این سرویس از چند جهت با اون ها فرق داره و به نظرم یه چیز خیلی کامله .
سه حالت برای کوتاه کردن آدرس توی این سرویس در اختیارتون قرار می گیره . حالت عددی ، حالت عدد و حروف و حالت دلخواه که می تونید یه آدرس دلخواه رو برای لینکتون تعریف کنید . ویژگی خیلی خوب دیگه ای که من خیلی ازش خوشم اومد داشتن API هست . با API این سرویس شما می تونید به صورت خودکار آدرس ها رو کوتاه کنید یا یه کوتاه کننده ی آدرس جدا با یه طراحی دیگه بسازید و اونو به این سرویس وصل کنید و خیلی کارای دیگه .
همچنین این سرویس به ۳ زبون فارسی ، انگلیسی و اسپانیایی در دسترسه و یه افزونه هم برای کروم داره . به نظر من یه سرویس خیلی خوبه و امکاناتی رو که باید داشته باشه رو داره .
هر چند من همیشه گفتم و بازم می گم که استیو جابز رو فقط به خاطر پیکسار دوست دارم و از اپل خوشم نمیاد ، ولی این سایت کوچیکی که توسط سالار و گروهش برای یادبود استیو جابز طراحی شده ایده ی خیلی خوبی بود . آدرس این سایت www.stevejobsmemorial.ir هست ولی گویا مشکلاتی پیش اومده و اون سایت به این آدرس منتقل شده و دلیلش رو هم توی اون پادکست می تونید بشنوید و یا اینکه اینجا بخونیدش .
کلن به خاطر همون دلایلی که گفتم توی این سایت چیزی ننوشتم ، ولی ایدش خیلی خوبه و پیشنهاد می کنم اگه شما هم اپلی هستین و عشق استیو جابز ، حتمن یه سر به این سایت بزنید و یه جمله بنویسید .
پروژه های دیگه
این ۳ موردی که اشاره کردم ۳ تا از شاخص ترین پروژه های این گروه بود . البته باز هم پروژه های کوچیک دیگه ای هست که توسط این گروه طراحی شدن ، از جمله یه کلاس خیلی خوب php برای تقویم جلالی که من هم ازش استفاده کردم و خیلی کلاس خوب و راحتیه . این کلاس رو می تونید از اینجا دانلود کنید . محصولات دیگه ی این گروه رو هم می تونید توی وبلاگ سالار و یا سایت اصلی گروه دنبال کنید . همچنین ققنوس قول داد به زودی یه رادیوی اینترنتی هم راه می ندازه که از اینجا می تونید گوش بدید .
خلاصه به نظرم ققنوس یکی از حرفه ای ترین گروه های برنامه نویس وب توی ایرانه و این هم از کارها و پروژه هاشون مشخصه . امیدوارم همیشه موفق باشن و منتظر کارها و پروژه های دیگشون هستم .
پ.ن : همونجور که گفتم این مطلب رو تحت تاثیر اون پادکست نوشتم و از این به بعد سعی می کنم به سرویس های فارسی دیگه هم بیشتر بپردازم ، با سالار هم در حد یه رابطه ی ساده ی توییتری در ارتباطم و نمی خوام فکر کنید دارم تبلیغ می کنم و فقط هدفم معرفی این سرویس ها به شما بود ، مثل خیلی دیگه از معرفی هایی که قبلن کردم .