بُعد چهارم
لینک کوتاه

این روزا توی بیشتر شهربازی ها و جدیدن کنار بعضی پارکا تابلوعه سینمای چهاربُعدی یا پنج و شش بعدی حتا زیاد می بینیم . سینماهایی که بهمون یه عینک می دن و توش یه انیمیشن یا فیلم پخش می کنن و تصویری که دیده می شه یه تصویر عمق دار و واقعیت پذیره  . حتا بعضی از دیزاینرها هم جدیدن می گن محیط ها رو باید ۴ بعدی دیزاین کرد ! اما واقعن بُعد ۴ چیه ؟ توی این پستم خیلی کوتاه می خوام درباره ی برداشت خودم از بعد چهارم بنویسم و یه نتیجه گیری کلی کنم .

دنیایی که توش زندگی می کنیم یه دنیای سه بعدیه ، ینی اینکه ما هم طول یه جسم رو می بینیم و هم عرض و هم ارتفاعشو و می تونیم اون جسم رو توی این جهات لمس کنیم یا حرکت بدیم . اگه با نرم افزارهای سه بعدی کار کرده باشید دقیقن می تونید یه محیط سه بعدی رو خیلی بهتر حس کنید و جزییاتش رو درک کنید . توی کره ی زمینی که داریم زندگی می کنیم همه چی سه بعدی خواهد ماند و با دانشی که الان داریم نمی شه چیزی رو ۴ بعدی یا بیشتر کرد !

توی علم فیزیک ، فیزیک دان ها بعد ۴ رو زمان می دونن . البته نه این زمان و ساعتی که ما داریم . توی دنیای سه بعدی ما می تونید ابعاد رو هر لحظه تغییر بدیم ، یعنی می تونیم یه لاستیک رو بکشیم تا طول یا عرض یا ارتفاع و یا هر سه تاش زیاد و کم بشه و هر بُعد رو به دلخواه خودمون تغییر می دیم . می تونیم یه کفش رو توی سایز های مختلف تولید کنیم ، سقف خونمون رو بلند یا کوتاه بسازیم و … .

دنیای ۴ بعدی ای که زمان توش بعد ۴ محسوب می شه هم باید همین ویژگی رو داشته باشه ! یعنی باید دنیایی رو تصور کنیم که یه کار رو خیلی سریع و یه کار رو کُند بشه انجام داد ! زمان توی کره زمین یه چیز ثابته ، یعنی یک ثانیه یک ثانیست و نمی شه یک ثانیه مثلن ۱ ساعت باشه ! یعنی من نمی تونم بشینم شروع کنم به نوشتن این پستم و بدون وقفه بنویسم و بتونم کاری کنم که توی یک ثانیه به وقت ساعت زمینی نوشته بشه ! یا اینکه نمی تونم فاصله تهران تا اصفهان رو پیاده توی ۵ ثانیه به وقت زمینی طی کنم و همون راهو توی ۳۰۰ سال برگردم ! وقتی زمان ثابت باشه و نشه طولش رو کم و زیاد کرد ( با دانش فعلی البته ، شاید در آینده دانشمندا موفق بشن یه محیط ۴ بعدی بسازن ) پس زمان بُعد محسوب نمی شه .

اگر سینماهایی که به اسم چهاربعدین طوری بودن که ما می رفتیم توش و یه فیلم ۱ ساعته می دیدیم و وقتی میومدیم بیرون ۱۰ سال زمینی طی شده بود می شد گفت اون سینما چهار بعدیه !

درک بُعد ۴ و از اون بدتر ۵ و ۶ توی فیزیک سخته ولی اگه یه خورده بهش فکر کنیم و برای خودمون مثال بیاریم و روش های رسیدن به اون ابعاد رو مطالعه کنیم  می تونیم حسش کنیم . من شخصن خیلی علاقه به نجوم و روابط کیهانی و فیزیکی دارم و توی این زمینه مقاله و اینا زیاد می خونم و می تونم تا حدودی یه محیط بیشتر از ۳ بعد رو درک کنم و وقتی جایی تابلوعه سینمای ۴ بعدی و … می بینم برام خنده داره ! البته یه بار از مسئول یکی از اون سینماها پرسیدم منظورشون از ۴ بعدی چیه گفت : یه فیلم سه بعدی پخش می کنیم و چون صندلی ها حرکت می کنه ، اون حرکت بُعد ۴ می شه !

حرکت صندلی یا نورپردازی یا افکت های صوتی و … به نظر من نباید جز ابعاد حساب بشن و بیشتر یه جلوست تا بُعد ! اگه ما یه صندلی رو تکون بدیم در اصل داریم اونو روی محور های x و y و z حرکتشون می دیم که همون دنیای سه بعدیه !

کلن می خواستم اینو بگم که سعی کنیم وقتی از واژه ای می خوایم استفاده کنیم قبلش یه مطالعه ای دربارش داشته باشیم و الکی اسم انتخاب نکنیم . شاید برای درک عوام اسم ۴ بعدی رو انتخاب کردیم که حرکت صندلی ها رو هم توش به نوعی اشاره کنیم ، ولی این اسم مفهومی عمیق تر داره که اصلن نباید توی این مورد استفاده بشه . این سینماها همون سینماهای ۳ بعدی هستن و فقط یه سری افکت و جلوه به فیلم می دن که شاید بهتر بود اسمشو می زاشتیم سینمای جادویی یا مثلن سینمای ۳ بعدی با جلوه یا هر چیز دیگه  غیر از این ( فلن همین ۲ تا اسم هم یهویی به ذهنم اومد ، می شه فکر کرد و واژه های بهتری پیدا کرد ) . خلاصه توی انتخاب اسم همیشه سعی کنید دقت داشته باشید و الکی هر اسمی رو انتخاب نکنید .

اگه خوشتون اومد این ها رو هم بخونید :
کی دنیا تموم می شه ؟!
کلونی آدم ها !
خندیدن به چه قیمتی ؟
در راستای جنتلمن شدن روابط بین آدما
مرگ ، غارت و قهر
نوشته بعدی
نوشته قبلی
به اشتراک بگذارید
وبلاگ خبری سمیرم گفت :
جمعه ۱۶ فروردین ۱۳۹۲ و ساعت ۱:۰۱ ب.ظ

سلام دوستان عزیز
وبلاگ نویسی ترفندهای خاص خود را دارد و اطلاعاتی باید در این زمینه کسب شود.
به طور مثال ر مورد لینک دادن و لینک گرفتن و رتبه شما در موتورهای جستجویی مانند گوگل تاثیر بسزایی دارد.
به وبلاگ ما سر بزنید و در این مورد مطالبی نوشته شده و باید هرچه سریع تر نسبت به اعمال آنها بر روی وبلاگ خود اقدام نمایید .
این کار به نفع شماست وجلوگیری از عمل شیادانی که از شما و وبلاگ شما سوع استفاده می کنند لطفا هر چه سریع تر نیز به دیگر دوستان خود اطلاع دهید.
وبلاگ خبری سمیرم
http://semirom.blogfa.com
لطف کنید لینک ما را نیز اضافه کنید و خبر کنید تا لینک شما با افتخار اضافه گردد

پاسخ یه این نظر

مجتبی گفت :
یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۲ و ساعت ۱۲:۴۲ ق.ظ

سلام جواد جون داداش الان توی تویتر من خیلی از تویترسردر نمی یارم چند بار تویب دادم جواب نمی دی کارت دارم

پاسخ یه این نظر

جواد در پاسخ گفت :
یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۲ و ساعت ۲:۲۸ ق.ظ

ریپلای بهت دادم که :/

پاسخ یه این نظر

مهدی نظری گفت :
جمعه ۱ آذر ۱۳۹۲ و ساعت ۱۲:۵۰ ب.ظ

با سلام مجدد
یه سوال خصوصی:
چرا شما یه سری از کلمات خاص را اشتباه تایپ کردید……….؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مثلن:مثلا قطعن:قطعا حتمن: حتما و …………؟؟؟؟

در ضمن اگه میشه ایمیل خودتان را هم برایم ارسال کنید. با تشکر

پاسخ یه این نظر

جواد در پاسخ گفت :
سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ و ساعت ۸:۱۵ ق.ظ

چند تا دلیل داره
اول اینکه زبون وبلاگ من محاورست و مطالبم رو به صورت رسمی نمی نویسم
دوم اینکه کلماتی مثل قطعن و مثلن و اینها عربی هستند که وارد زبون فارسی شدن و معادلی نداره . حالا که وارد شدن و ازشون استفاده می کنیم بهتره املاش رو لااقل فارسی بنویسیم . تنوین توی زبون فارسی وجود نداره و لزومی نداره توی یه متن فارسی از الفبای عربی استفاده بشه . بهتره همونجور که می گیم بنویسیمش .
مثلن تلویزیون رو هیچوقت تلویژن نمی نویسیم ، همونجوری می نویسیم که می گیم !
چند سال قبل تلاش شد همزه حذف بشه و به جاش “ی” جایگزین شد و از کتاب های مدرسه آموزشش رو شروع کردن و واقعن هم جواب داده و الان دیگه همزه توی الفبای فارسی جایی نداره ، چه خوبه تلاش کنیم بقیه ی حروف عربی هم از املای فارسی حذف کنیم . هر چند کلمه از زبون دیگه ای وارد شده باشه ولی املاش رو به زبون خودمون بنویسیم .

پاسخ یه این نظر

نظر بدهید
  • نام: ضروری
  • ایمیل: ضروری
  • وبسایت:
  • پارسی را پاس بدارید و نظراتتان را با خط زیبای پارسی بنویسید. اگر صفحه کلید پارسی ندارید از بهنویس استفاده کنید.
    اگر می خواهید تصویرتان به صورت آواتار در کنار نظرتان نمایش داده شود از گراواتار استفاده کنید.
    ایمیلتون رو توی کادر زیر وارد کنید و عضو خبرنامه ی جنتلمن بشید تا همیشه آخرین مطالب رو توی ایمیلتون بخونید :
    اگه نمی خواید از طریق ایمیل جنتلمن رو دنبال کنید راه های دیگه ای هم برای اشتراک هست !
    آرشیو ماهانه
    برچسب ها
    لینک های خوشمزه
  • برو بچه ها بلاگر
  • دوستای مجازی
    تبلیغ
  • مطالبی که می نویسم آزاد هستند و انعکاس آن از هر طریقی مشکلی ندارد!
    Jentelman.com . Made With In IRAN . 2010- 2023